Skip to content

Zonnepanelen van A(advies) tot (Z)on

Wij geven u graag advies! Zonnepanelen koopt u niet zomaar. Daarom helpen wij u tijdens een gratis adviesgesprek met kiezen. U krijgt advies over hoeveel panelen u het beste kunt aanschaffen, wat de kosten zijn én wat het u oplevert. Vraag direct een adviesgesprek aan.

Btw terugvragen

Vanaf 1 januari 2023 is het BTW-tarief 0% voor de levering en de installatie van zonnepanelen op of bij een woning. Met een woning wordt bijvoorbeeld ook een garage of schuur bij een woning en een serre of een aan- of uitbouw bedoeld. Voor andere werkzaamheden, zoals het verstevigen van het dak of installatie warmtepomp, blijft het BTW-tarief 21% gelden.

Cellen

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een materiaal dat alleen stroom geleidt als er licht op valt. Zodra er licht op het paneel valt, ontstaat er een elektrische stroom. Een omvormer zet dit vervolgens om in stroom die wij kunnen gebruiken.

Dak

Als u overweegt om zonnepanelen te kopen is de eerste vraag of uw dak daarvoor geschikt is. De opbrengst van zonnepanelen is het grootst als ze onder een hoek van minstens 10 tot 45 graden op het zuiden gericht liggen. Benieuwd of uw dak geschikt is? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Efficiëntie

Bij het vergelijken van zonnepanelen wordt vaak gesproken over de efficiëntie van de panelen. Dit kan gaan om hoeveel zonlicht omgezet kan worden in energie óf wat de panelen financieel opleveren. Kortom, wat het u opbrengt.

Felle zon

Felle zon betekent niet dat uw zonnepanelen meer opleveren. Zonnepanelen presteren zelfs beter als de temperatuur niet al te hoog is. Een zonnige voorjaarsdag met een koele wind die de panelen koel houdt, levert dan ook het meeste op.

Garantie

Zonnepanelen zijn een investering voor een langere tijd. Daarom krijgt u bij WattZonEnergie B.V. de volgende garanties: 12 maanden op de elektrotechnische installatie, 10 jaar fabrieksgarantie op zonnepanelen en 5 tot 12 jaar fabrieksgarantie op omvormer, 25 tot 30 jaar rendementsgarantie.

Hoeveel zonnepanelen

Op een gemiddeld dak passen 10 á 11 zonnepanelen. Wilt u weten hoeveel panelen er op uw dak passen? Neem vrijblijvend contact op met WattZonEnergie B.V.

Installatie

De e-installatie van uw zonnepanelen wordt uitgevoerd door onze deskundige e-installateurs van Holvast Elektrotechniek BV. Handig, want alles kan dan in zeer korte tijd worden gerealiseerd. Zelf hoeft u niets te doen, alles wordt van A tot Z geregeld.

Jaaroverzicht

Na een jaar ziet u met behulp van een speciale app precies hoeveel eigen stroom u heeft opgewekt, hoeveel u heeft verbruikt en hoeveel u heeft bespaard. Dit kunt u ook per dag, week of maand zien.

Keuze

U kunt bij WattZonEnergie B.V. kiezen uit twee typen omvormers: SMA-stringomvormer of SolarEdge en optimizers.

Legplan

U wilt natuurlijk een optimaal rendement uit uw zonnepanelen halen. Dat kan alleen als de panelen op de juiste manier op uw dak worden geplaatst. Daarom maken wij eerst een legplan, dit is een tekening van uw dak met daarop de zonnepanelen. Zo ziet u precies hoe de panelen op uw dak komen te liggen.

Monokristallijn

Wij bieden via onze leverancier monokristallijn zonnepanelen aan. Deze panelen zijn vooral populair, omdat ze mooi en efficiënt zijn. Door de egale structuur is de omzetting van licht naar stroom efficiënter in vergelijking met een polykristallijn paneel.

Nederland

Zelfs in regenachtig Nederland zijn zonnepanelen een slimme investering. Het is dan ook niet gek dat steeds meer Nederlanders besluiten om zonnepanelen te nemen. Circa 250.000 huishoudens hebben al panelen op hun dak (juli 2015).

Optimizer

Door schaduw hebben niet alle woningen een optimale ligging voor zonnepanelen. Een optimizer vergroot de energieopbrengst van elk afzonderlijk paneel, waardoor er veel meer mogelijk is. Zo voorkomt u opbrengstverlies en bespaart u vaak nóg meer op uw energiekosten.

PV-paneel

Een zonnepaneel bestaat uit een groot aantal fotovoltaïsche cellen, die zonlicht omzetten naar energie. Zonnepanelen worden daarom ook wel PV-panelen genoemd. Fotovoltaïsch komt van het Griekse woord voor licht, photos en volt: de eenheid van elektrische spanning.

Quality check

Alle panelen bij SolarWorld, AstronEnergy en DMEGC ondergaan meerdere kwaliteitscontroles voordat ze uit de fabriek komen. Hiermee garanderen wij dat er alleen A-kwaliteit panelen op uw dak komen te liggen. De kwaliteit wordt bepaald door het vermogen, rendement, keurmerk, terugleververgoeding en de garantie.

Rendement

Rendement kan gaan om hoeveel zonlicht er omgezet kan worden in energie óf wat uw panelen financieel opleveren. Wist u trouwens dat het rendement op zonnepanelen momenteel veel hoger is dan bij een spaarrekening? Bovendien gaan zonnepanelen zeker wel een jaar of dertig mee. Een goede investering dus.

Subsidie

Er bestaan voor bedrijven verschillende subsidieregelingen voor de aanschaf van zonnepanelen. Maar ook zonder subsidie zijn zonnepanelen een rendabele investering. Bij WattZonEnergie B.V. krijgt u namelijk zonnepanelen tegen een alles-in-één prijs.

Teruglevering

WattZonEnergie B.V. zorgt ervoor dat u tot het nulpunt gaat gebruiken. Teruglevering door particulieren wordt door ons niet aangeraden. Voor bedrijfsmatige investeringen is teruglevering wel een mogelijkheid.

Upgrade

U krijgt bij WattZonEnergie B.V. de mogelijkheid om uw speciaal samengestelde offerte te upgraden. Upgrademogelijkheden worden apart in de offerte omschreven.

Verlies

Als er schaduw op uw panelen valt, dan kan er verlies in opbrengst optreden. Door power optimizers te gebruiken, beperkt u dit verlies en behoudt u optimaal rendement. Schaduw kan bijvoorbeeld ontstaan door een schoorsteen, bomen of andere gebouwen.

Wattpiek

Het aantal Wattpiek (Wp) geeft het elektrisch vermogen van een zonnepaneel aan en is dus een handige manier om zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Hoe hoger het aantal Wattpiek, des te hoger het vermogen.

X-jaar

In hoeveel jaar u de zonnepanelen heeft terugverdiend, hangt af van de aanschafprijs én de stroomprijs van uw energieleverancier.

You are in control

U bepaalt zelf wat u wilt laten plaatsen; wij adviseren, maar dringen geen keuze op.

Zekerheid

Bij WattZonEnergie B.V. heeft u zekerheid van een nette installatie door goed, gediplomeerd personeel.

Verschil tussen landscape en portrait

Zonnepanelen kunnen in zowel landscape (liggende) als portrait (staande) positie op het dak worden geplaatst. Afhankelijk van de afmetingen van het dak en het gewenste aantal zonnepanelen, kan er een keuze gemaakt worden. Let hierbij op dat bij landscape de connectoren onderling soms moeten worden verlengd.

Werken de zonnepanelen ook als de netbeheerder wegvalt?

Nee. Uit veiligheidsoverweging zullen de panelen niet terugleveren als de omvormer geen stroom van het net krijgt.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top
error: Deze content is eigendom van WattZonEnergie