Skip to content

Zonnepanelen op schuin dak

Schuine daken zijn de meest voorkomende daken in Nederland. Op de meeste schuine daken kunnen prima zonnepanelen worden gemonteerd. Wel moet van tevoren een (foto)opname gemaakt worden om te bepalen welk type bevestigingsmateriaal en type zonnepaneel gebruikt kunnen worden, alsmede de plek waar de zonnepanelen moeten worden gemonteerd. Door van tevoren een opname te maken, kan WattZonEnergie B.V. bij de offerte een legplan toevoegen. U ziet dan hoe de panelen op uw dak worden geplaatst. Dit legplan wordt bij nagenoeg alle offertes aangeboden en geeft u al van tevoren een indruk hoe de zonnepanelen eruit komen te zien op het dak.

Voor schuine daken hebben wij de volgende bevestigingssystemen:

ClickFit (schuin dak)

Het ClickFit-montagesysteem onderscheidt zich doordat het eenvoudig aan te brengen is op het dak, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Met name de eenvoud van de montage komt de kwaliteit en de levensduur van het gehele PV-systeem ten goede. De zonnepanelen worden gemonteerd op montagerails, die op hun beurt worden bevestigd aan het dak. Afhankelijk van het type dak wordt er een specifieke bevestigingsmethode gebruikt. De zonnepanelen worden over de bestaande dakbedekking heen geplaatst. Hierdoor behoudt het dak zijn waterdichtheid. Tussen het dak en de zonnepanelen blijft voldoende ruimte over, waardoor de zonnepanelen kunnen ventileren en afkoelen, dit bevordert de prestaties van de zonnepanelen. Het ClickFit-systeem wordt aan het dak bevestigd door middel van eenvoudig te plaatsen dakhaken, die aan de panlat vastgemaakt worden. De weerhaken van de dakhaak zorgen ervoor dat de dakhaak stevig vastgrijpt aan de panlat. Voor oudere daken die niet helemaal recht meer zijn, zijn er in hoogte verstelbare dakhaken beschikbaar. Hiermee kunnen de zonnepanelen uitgelijnd worden, zodat het geheel een strak uiterlijk krijgt. Omdat dakpannen en panlatten verschillende diktes hebben, zijn er drie type dakhaken, zodat er voor iedere dakpan een dakhaak beschikbaar is. Er wordt niet in het dak geschroefd of geboord, waardoor de waterdichtheid van het pannendak gegarandeerd blijft.

Van der Valk (schuin dak)

Bij de ontwikkeling van montagesystemen voor daken zijn montagegemak en snelheid belangrijke aandachtspunten. Als het gaat om schuine daken komt er echter nog een belangrijk aandachtspunt bij: flexibiliteit. Er zijn immers vele soorten schuine daken met elk hun vereisten voor een gedegen bevestiging. Het assortiment van Van der Valk voor schuine daken is zowel doordacht als compleet. Wanneer bijvoorbeeld door slijtage van de panlatten ClickFit niet toepasbaar is, kan worden gekozen voor Van der Valk. Dit systeem bevindt zich niet om de panlatten, maar op een nieuw aan te brengen houtdeel, dat met rvs-schroeven op de dakdragers wordt geschroefd.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top
error: Deze content is eigendom van WattZonEnergie